11 Ekim 2010 Pazartesi

Kış Hazırlıklarına devam ediyoruz.

Uzun bir aradan sonra haberlerimize devam ediyoruz.Uzun aralar vermeyi alışkanlık haline getirdik ama bundan sonra rutin yazarız inşallah.Sezonun bitmesi dolayısıyla artık kışlık işlemlerimize başladık.Son sağımdan sonra arıların sıkıştırılması işlemlerini yaptık.Bu sene hasattan sonra arı mevcutlarında aşırı düşüşler yaşadık.Bu bölgede genel olarak şikayetler bu yöndeydi.Çam balı hayalimiz de çam pamuklu koşnilinin aşırı sıcaklardan etkilenip salgı yapmamasından dolayı suya düştü.Civarda azda olsa nektar akımı olmayınca arılara kek vererek hem yağmacılığa meydan vermemiş olduk hemde yavru durumlarını arttırmalarına yardımcı olduk.Zayıf ve anasız kovanları birleştirirerek kışa kuvvetli girmelerini sağlıyacağız.Bu arada yine bir başka bal ümidimiz pürenlerinde yağmur olmamasından dolayı açamadıklarını söylemeliyiz.
Sıkıştırılan kovanlara bölme yugulaması yaptık.


Kek takviyesi sonucunda mevcutlar güzel bir duruma geldi diyebiliriz.

Son olarakta varroya karşı mücadelemize Perizin adlı ilaçla devam ettik.Daha sonra organik asit ve Amitraz etkili maddesi olanlarla devam edicez.




3 yorum:

taskın dedi ki...

erdal hocam benim 2 sorum olacak

1-neden baldan sonra mevcut düşmesi oldu sebep neydi
2-kek vermeseniz arı mevcudu artmayacakmıydı
bunu şerbetle yapamazmıydınız
kek şartmıydı
başarılar

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Taşkın bey

1.Mevcut düşmesi olarak arıların bulunduğu yer civarında pamuk ekilişinin olması ve pamuğa yapılan ilaçlamadan dolayı tarlacı arıların öldüğü sonucuna vardık.
2.Buralar özellikle bu mevsimde polen ve nektar bakımından fakir konumdalar.Açmasını beklediğimiz pürenlerin açmaması ve havaların yağışsız geçmeside buna etken.Ondan dolayı kek verdim.Malum nektar kısıtlı olunca veya hiç olmayınca şurup kokusu yağmaya sebep olabiliyor.
Selamlar.

taskın dedi ki...

cevabınız bizi oldukça memnun ve ikna etmiştir
işlerinizde başarılar dilerim
2011 arıcılarımıza hayırlı olur inşallah